VM - Viskeraalimanipulaatio
VVM - Visceral Vascular Manipulation

visceral = sisäelimet

vascular = verisuonet

manipulaatio = käsittely, hieronta


Huomasin hoitoja tehdessäni, että asiakkaitteni ongelmat keskittyivät usein vatsaontelon alueelle. Koska halusin ymmärtää ilmiötä enemmän ja paremmin, oli lähdettävä hankkimaan lisätietoa ja suunnattava jälleen opiskelemaan ulkomaille.

Viskeraalimanipulaatio on ranskalaisen osteopaatin Jean Pierre Barralin kehittämä metodi sisäelinperäisten vaivojen käsittelyyn. Aivan samoin kuin lihaksetkin myös sisäelimet voivat kaatumisten, iskujen, sairauksien tai sopimattoman ruokavalion takia toimia huonosti. Se puolestaan voi aiheuttaa kiputiloja eri puolille kehoa.

Sisäelimiin voi vaikuttaa myös erilaiset tunnetilat (kuinka monella vatsa on ollut kipeä jännittämisestä). Voidaksemme hyvin, kehon eri järjestelmien täytyy toimia keskenään tasapainossa. Yhden järjestelmän epätasapaino vaikuttaa aina eri rakenteiden (lihakset, kalvot, luut) kautta myös toisiin.

Viskeraalimanipulaatiossa tutkitaan sisäelinten tilaa (rytmi, liike, elastisuus). Käsittelyssä käytetään pehmeitä, kevyitä tekniikoita. Sisäelinten käsittely on kivutonta ja vaikuttavaa, sillä hyvin usein asiakas väsähtää lyhyenkin hoidon aikana. Sisäelinten käsittely on työssäni päivittäistä.


VVM - sisäelinten verisuonten käsittely